TRADITIONELE OFFSETDRUKKER GAAT MEE MET DE TIJD

Kartonnage Amsterdam drukt van oudsher in offset. Dat doen wij op twee drukpersen. Sinds een aantal jaren vindt er ook bij ons een verschuiving van traditioneel offsetdrukwerk naar digitaal drukwerk plaats. Kleine oplages, snelle levertijden en lagere instelkosten zijn de voordelen van digitaal drukwerk. We nog drukken echter ook nog steeds in offset; als de oplages wat hoger zijn, de materialen complexer en de kwaliteitseisen hoger liggen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van PMS-kleuren.

icoon drukkerij

DE DRUKKERIJ VOOR HUISSTIJLEN, FAMILIEDRUKWERK EN KARTONNAGE

Huisstijldrukwerk, familiedrukwerk en orders waar wij in een later stadium kartonnageproducten van maken zijn opdrachten waar we hoofdzakelijk onze drukcapaciteit voor inzetten. 

We beschikken over twee kleine foliedrukmachines om drukwerk te voorzien van een mooie extra dimensie. Voor reclamedrukwerk en drukwerk voor magazines werken we samen met andere drukkerijen die hierin gespecialiseerd zijn. Zo behouden we allemaal ons specialisme.

MEER INFORMATIE OVER ONS DRUKWERK EN ONZE DRUKKERIJ?

DE CHARME VAN OUDERWETSE BOEKDRUK

In onze werkplaats staan één boekdrukdegelpers en twee hoogdrukproefpersen. U krijgt het gevoel dat u weer even terug in de tijd gaat, naar de oorsprong van de druktechniek.

Met houten letters kunnen we teksten zetten die we in kleine oplages afdrukken in een of meerdere kleuren. De druk die ontstaat is natuurlijk niet te vergelijken met het hoogwaardige drukwerk dat wij nu gewend zijn.

Door de kracht waarmee de letters in het papier worden gedrukt, ontstaat er een zogeheten ‘moet’ in het papier. En eerlijk is eerlijk: niet elke afdruk is exact gelijk aan elkaar, maar dit heeft natuurlijk ook z’n charme. Wij zetten deze boekdruktechniek in voor bijvoorbeeld letterposters.

Het is ook mogelijk om van een digitaal bestand een boekdrukcliché te maken. Dit maakt werken met meer beeld mogelijk en is erg geschikt voor trouw- en geboortekaartjes en speciale uitnodigingen.

 

Workshop boekdruk
Bent u geïnteresseerd in deze techniek? Dan kunnen wij bij voldoende animo op afspraak een groepsworkshop inplannen.

IK HEB INTERESSE