Drukgoed Amsterdam

Traditionele offset drukker gaat mee met de tijd

DrukGoed Amsterdam drukt van oudsher in offset. Dat doen wij op 2 drukpersen. Sinds een aantal jaren vindt er ook bij ons een verschuiving van traditioneel offsetdrukwerk naar digitaal drukwerk plaats. Kleine oplages, snelle levertijden en lagere instelkosten zijn de voordelen van digitaal drukwerk. In offset drukken we nog steeds: als de oplages wat hoger zijn, de materialen complexer zijn en de kwaliteitseisen hoger liggen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van PMS-kleuren.

De drukkerij voor huisstijlen, familiedrukwerk en kartonnage

Huisstijldrukwerken, familiedrukwerken en orders waar wij in een later stadium kartonnageproducten van maken, zijn opdrachten waarvoor we hoofdzakelijk onze drukcapaciteit voor inzetten. 

We beschikken over 2 kleine foliedrukmachines om drukwerk te voorzien van een mooie extra dimensie. Voor reclamedrukwerk en drukwerk voor magazines werken we samen met andere drukkerijen die hierin gespecialiseerd zijn. Zo behouden we allemaal ons specialisme.

De charme van ouderwetse boekdruk

In onze werkplaats staat 1 boekdrukdegelpers en 2 hoogdrukproefpersen. Je krijgt het gevoel dat je weer even terug in de tijd gaat, naar de oorsprong van de druktechniek. Met houten letters kunnen we teksten zetten die in we kleine oplages afdrukken in 1 of meerdere kleuren. De druk die ontstaat is natuurlijk niet te vergelijken met het hoogwaardige drukwerk dat wij nu gewend zijn. 

Door de kracht waarmee de letters in het papier worden gedrukt, ontstaat er een zogeheten ‘moet’ in het papier. En eerlijk is eerlijk, niet elke afdruk is exact gelijk aan elkaar, maar dit heeft natuurlijk ook z’n charme. Wij zetten deze boekdruktechniek in voor bijvoorbeeld letterposters.

Het is ook mogelijk om van een digitaal bestand een boekdrukcliché te maken. Dit maakt het werken met meer beeld mogelijk, erg geschikt voor trouw- en geboortekaartjes en speciale uitnodigingen.

Workshop boekdruk
Bent u geïnteresseerd in deze techniek? Dan kunnen wij bij voldoende animo op afspraak een groepsworkshop inplannen.

brochures drukken; zeefdruk; boekdruk; digitaal drukwerk